На огромна трагедия станаха свидетели хилядите зрители на финала на маратона в Сейнт Джордж (щат Юта). 22-годишният Хейдън Холмън от Шугар Сити (щат Айдахо) участвал в бягането заедно с членове на своето семейство.

Малко след като пресякъл финала на 42,195-километровото трасе, Холмън внезапно се сринал на земята. Това станало пред очите на финиширалите вече участници и всички зрители, които са били близо до финалната линия. В самото състезание са бягали 7000 души.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според организаторите, Холмън е спрял да диша след падането си на земята. Той обаче е бил съживен от екипа за спешна медицинска помощ. Младият мъж е откаран в болница, където по-късно е починал. Все още се уточнява причината за смъртта на 22-годишния мъж.

Изключително разтърсваща история разказа мащехата на починалия Карин Холмън пред в. „Ийст Айдахо Нюз“.

„Обади ни се по телефона, за да разбере дали някой друг е финиширал, за да си направим снимка. Той обаче така и не се появи за снимката. Хейдън беше един от най-прекрасните хора, които познавам. Показваше обичта си към всички и беше много голям добряк. Много ще ни липсва“, коментира Карин.

Хейдън Холмън, студент в „Брингам Янг Юнивърсити“ в Айдахо, се е оженил малко по-рано през тази година. Неговата съпруга Шарлът събира финансова помощ за погребението чрез специализиран сайт.