Страшна трагедия разтърси близките на 22-годишния състезател по колоездене Павел Свешников. Младият колоездач паднал от велосипеда си по време на Гран При на Москва, което се провежда на писта, а лекарите не успели да се преборят за живота му.

„Беше на виража и падна от колелото. Изнесоха го на носилка, пристигна екип на спешна помощ, но не успяха да го спасят. Направи ми впечатление, че на виража беше в най-горната част и нямаше почти никаква скорост. Помислих си, че ще падне от колелото във всеки един момент. Така се и случи. Впоследствие се изясни, че му е станало лошо, той е загубил съзнание върху колелото и затова е паднал“, обясни Вячеслав Екимов – президентът на Руската федерация по колоездене.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Първата помощ му беше оказана от лекарския екип на състезанието. След това с носилка го изнесоха на паркинга. След 10-15 минути пристигна екип на реанимацията. Всичките им действия по спасяването на живота му протекоха именно там, но усилията на лекарите са оказаха напразни“, допълни Екимов.

Треньорът на националния отбор на Русия по колоездене на писта Сергей Ковпанец заяви, че Павел Свешников не е бил част от тима и за това не може да каже какво е било здравословното му състояние преди състезанието. Свешников е сребърен медалист в дисциплината „Медисън“ на националния шампионат на Русия за 2018 г., а година по-късно по точки печели Купата на страната. Заради трагедията с младия колоездач днешният състезателен ден на Гран При на Москва е отменен.