Цялата спортна общественост потъна скръб от новината, че 22-годишна състезателка по триатлон се е самоубила. Корейката Чой Сук Хьон в последното си съобщение в социалните мрежи е обявила и причината да посегне на живота си.

Тя твърди, че в продължение на години е била жертва на физически и вербален тормоз от своите треньори, но въпреки многото й оплаквания никой от властите в страната не я е защитил.

Според информациите, тя се е самоубила в базата на националния отбор на Южна Корея в Бусан. През 2015 г. Чой Сук Хьон печели бронзов медал от Азиатския шампионат по триатлон в Тайван.

Година по-късно заема четвърто място в националния елитен шампионат, но през миналата година се проваля и завършва едва на 14-а позиция.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Дневникът й е пълен със свидетелства, че е подлагана на различен терор от треньорите си. „Днес много плаках, тъй като бях зверски пребита. Всеки ден плача“, пише на една от страниците в дневника й.

Според корейските медии, тя дори е оставила аудио записи на физическия тормоз, на който е подлагана. В един от случаите дори й забраняват да яде в продължение на три дни.

Олимпийският комитет на Южна Корея отхвърли обвиненията, че не е предприел мерки след нейните оплаквания. През април е била назначена следователка, която да проучи случая.