Зрелищен екшън се е разиграл в известна дискотека в Созопол в нощта на полицейския празник 4 юли, като кадри от мелето се появиха днес, съобщава Флагман. 

В болница се озовали трима цивилни служители на РУ-Созопол, които били нападнати от крайните ултраси на футболния "Левски".

Радикалните привърженици атакували полицейските служители заради безобидна забележка, без да подозират, че тези клиенти са всъщност служители на реда. 

На кадри в интернет се вижда как деветима мъже с черни тениски раздават юмруци и ритници, докато в обекта гърми попфолк музика.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след 03:00 часа, когато футболните фенове обърнали солидно количество алкохол и започнали да безпокоят гостите,  няколко полицейски служители, се опитали да ги усмирят и им направили забележка.

Свидетел на скандала твърди, че не е имало проблеми между двете компании, словесни нападки или спречкване, дори не са се познавали, просто седели на съседни маса. Изведнъж един от утрасите се насочил към масата на полицаите и започнал да раздава крошета на всички.

Другите здрави мъже от футболната агитка веднага скочили, когато видели, че нападнатите клиенти отвръщат на ударите. Така започнало масовото меле, което нанесло сериозни щети на оборудването на дискотеката. Пострадали са сериозно и нападнатите полицаи.

По случая е образувано досъдебно производство, стана ясно от Районна прокуратура - Бургас. Тече процедура по разпознаване на нападателите и тяхното издирване.