ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият футболен национал на Нидерландия Куинси Промес е бил задържан на летището в Дубай след акция на местната полиция.

Това се е случило в четвъртък вечерта при опита му да излети за Русия след лагер в ОАЕ на настоящия му тим Спартак (Москва).

Промес беше обявен за международно издирване, след като на 14 февруари Окръжният съд в Амстердам го призна за виновен в контрабанда на 1350 кг наркотици през януари 2020 г.

Бившият играч на Твенте, Севиля и Аякс беше осъден на 6 години затвор, след като беше спипан с две партиди дрога – от по 650 кг и 713 кг всяка.  Ставаше въпрос за кокаин, прикрит в огромни пакети с морска сол.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

32-годишният Куинси обаче не се яви на заседанията на съда, а се криеше в Русия, откъдето властите в родината му не можеха да го върнат.

Сега полицията в Дубай е задържала Куинси на летището малко преди той и съотборниците му от Спартак да се качат на самолета за Москва.

Това твърди нидерландският вестник „Де Телеграф“. На този етап няма официално потвърждение от властите в Нидерландия, че Промес е задържан именно заради присъдата в родината му. От прокуратурата даже твърдят, че не са запознати за задържането на футболиста.
 

Нидерландия няма договор за екстрадиция с Русия, така че Промес може да избягва затвора, докато играе там. В същото време нидерландските власти имат ограничен договор за екстрадиция с Обединените арабски емирства , който включва Дубай.

Медиите припомнят, че скандалният футболист беше осъден и за друго – че намушка с нож в крака свой братовчед.  Двамата се изпокарали заради открадната огърлица. Присъдата бе за срок от 18 месеца.