Опасенията в Европа, че пандемията от коронавирус не може да бъде овладяна напълно и тежките ситуации отново може да се повторят, вероятно ще ударят много силно по футбола. Световната здравна организация е провела видео разговор с управата на УЕФА, за да се дискутира бъдещето на футболния календар в условията на заразата.

Шокиращото е, че СЗО е препоръчало прекратяването на всички международни състезания до края на 2021 г. Точно така - няма грешка. Не до края на 2020 година, а до края на 2021.

Припомняме, че според статистика отпреди няколко месеца повече от половината от населението на Земята се интересува от спорт. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Този разговор поставя под съмнение бъдещето на настоящия и следващия сезон в евротурнирите, както и всички европейски първенства за мъже, жени, юноши и девойки. Особено силно ще рефлектира за Евро 2020, което вече беше отложено за 2021 г.

Световната здравна организация е била изключително сериозна с препоръката си по време на конференцията, която вместо предвидените 60 минути е продължила 2,5 часа. Разговорът е бил много разгорещен и своите прогнози са направили двама авторитетни епидемиолози.

Двамата са представили моделите за нова вълна на заразата от COVID-19 през следващата година и са показали сценарии, според които е най-добре международните състезания да бъдат замразени до края на 2021 г. СЗО е отбелязала, че позицията й е единствено като препоръка и не може да се меси в дейността на УЕФА, която единствено може да вземе решение по темата.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!