Световният спорт беше разтърсен от поредната ужасна новина. Един от най-великите тенисисти почина на 78-годишна възраст. Причината за кончината на Денис Ралстън е рак на мозъка. Той е починал в болница в Остин (щат Тексас), обяви съпругата му Линда.

Ралстън е носител на пет титли от Големия шлем на двойки и е член на Залата на славата на тениса. През 1966 г. губи финалите на „Уимбълдън“ на сингъл и смесени двойки.

През 60-те години, когато турнирите от Големия шлем още не са отворени за професионалисти, Денис Ралсън е считан не само за най-добрия аматьор в тениса, но и потенциален №1 в световната ранглиста. Най-доброто му класиране е пето място.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Интересен момент от кариерата му е историята зад участието му на „Уимбълдън“ на 17-годишна възраст. За да играе на тревните кортове в „Ол Инглънд Клъб“ през 1959 г., Ралсън зарязва изпитите си в училище и плаща пътуването си с 500 долара, които печели на юношески турнир. В Лондон той наема таванска стая срещу наем от 2 долара на ден.

През 1967 г. става професионалист и подписва договор с веригата World Championship Tennis, която е конкурент на АТР до 1990 г., когато двете организации се обединяват. WCT революционизира спорта в комерсиално отношение, въвеждайки системата за тайбрек, допълнителни бонуси при премиите, цветните екипи за играчите и викове от публиката. Всички тези нововъведения са истински шок за строгите по онова време правила на тениса.

Кариерата на Денис Ралсън завършва през 1977 г. с общо 41 спечелени титли на сингъл. Освен споменатия финал на „Уимбълдън“ през 1966 г., има участия на полуфиналите на Аustralian Open (1970) и US Open (1960). Има и три загубени финала на смесени двойки. Петте му титли на двойки от Големия шлем са спечелени на „Уимбълдън“ (1960), US Open (1961, 1962, 1963) и „Ролан Гарос“ (1966). През 1987 г. е приет за член на Залата на славата на тениса.