Легендарният ММА боец на UFC Хабиб Нурмагомедов е платил данъчните си задължения, заради които имаше сериозни проблеми. Звездата е погасил дълг в размер на повече от 302 милиона рубли.

За данъчните претенции към Нурмагомедов за първи път стана известно през май 2024 г. В края на юли беше съобщено, че срещу Нурмагомедов е образувано изпълнително производство за 79 млн. рубли, а на 6 август - че имуществото за тази сума е запорирано от съдебни изпълнители. Стигна се и до затваряне на няколко негови компании. На Хабиб дори беше забранено да напуска Русия.

Данъчните претенции към Нурмагомедов може да са свързани с факта, че в началото на пълномащабната война той е отказал да я подкрепи публично, въпреки че е бил помолен за това от Кремъл. Преди време Хабиб беше сред големите любимци на Владимир Путин.

Нурмагомедов стана шампион на UFC в лека категория през април 2018 година. В последната си битка, която се проведе през октомври 2020 г. на турнира UFC 254 в Абу Даби, Хабиб излезе в октагона срещу американеца Джъстин Гейджи. Битката завърши с победа на дагестанеца със събмишън във втория рунд.

След успеха Нурмагомедов обяви края на професионалната си кариера и оттеглянето си от ММА. Финансовото му състояние се оценява на 40 милиона долара.