Бившият футболист на ЦСКА и националния отбор, както и настоящ треньор - Христо Янев, се впуска в ново предизвикателство. В петък той отпътува за Франция, откъдето ще атакува най-високия връх в Западна Европа - величественият Монблан, издигащ се на 4809 метра.

Янев, който е шампион на България като футболист, а спечели и Купата на страната като треньор на ЦСКА преди 4 години, ще се подложи на тежкото изпитание заради благотворителна кауза - подкрепа на децата с проблеми в комуникативното развитие. Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател е на Сдружение "Седем истории".

Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Повече от месец Ицо се подготвя за изкачването, събира екипировка и планира стъпките нагоре към Монблан.

"Правя гo с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават. Това ще бъде най-голямата победа, която някога съм постигал", казва Янев за целта с изграждането на центъра. 

"Преследваме конкретна сума, получаваме голяма подкрепа от най-различни места. Всички деца заслужават нормален живот и равен шанс", добавя футболният треньор, който преди време написа криминален роман - "Единственият начин". 

Дарителска сметка:
Сдружение "Седем истории"
Банкова сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN