Мохамед Ахмед Абдулкадер е арестуваният за тероризъм в Бургас, твърди Флагман.бг, като се позовава на изключително достоверен източник.

20-годишният кадър на СУ "Юрий Гагарин" в момента е в сградата на ОД на МВР в Бургас и е разпитван от антитерористи в присъствието на назначения му служебен защитник - адвокат Веселина Василева.

Разбра се кой е терористът, подготвял атентата в Бургас

Подвигнато му е обвинение по чл.108 от НК - за тероризъм, пише още изданието. С него са задържани още 14 лица, но на този етап те са разпитвани само като свидетели. Това са приятели на Мохамед от ж.к."Меден рудник", където е живеела майка му и спортните среди на Бургас.

Мохамед тренирал борба в клуб "Бургас". Той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Пред Флагман.бг Дичев уточнил, че от година не е комуникирал с Мохамед и дори не знаеше, че е в България. Последно го видял на състезание, провело се през 2019 година в зала "Бойчо Брънзов".

Извънредно: 15 арестувани за подготвян атентат в Бургас!

Родното разузнаване предполага, че в Сирия бургаският младеж е бил вербуван да извърши атентат в България. Баща му бил високопоставена фигура в сирийска армия и според разузнавачи имал изключително влияние върху сина си. 

Мохамед преди 4 години се прочу, след като предизвика голям бой в двора на ТОХ-а с Кристиян Георгиев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!