Месец след смъртта на футболната легенда Диего Марадона споровете за наследството му продължават, а кандидатите се множат. В интернет вече започнаха с опитите да изчислят общата сума на активите, но стана ясно, че има неща, собственост на аржентинеца, зад които не стои просто сума пари.

Такъв е мотоциклетът "Аз съм Диего", подарен на Божията ръка по време на периода му като почетен президент на беларуския Динамо Брест през 2018 година, а създателят на возилото Юри Шиф проговори за творението си.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Намерението беше да направим нещо, което да покаже как би изглеждал Диего, ако не беше човек, а мотор. Взехме модел на "Харли Дейвидсън", намалихме височината, инсталирахме нова електроника, а всичко по дизайна е направено с препратки към Марадона. Прочетох много неща за Марадона, гледах филми за него, интервюта на колеги и приятели, събрах изключително много информация, преди да създам това. Стойността на мотора е около 30-40 хиляди долара, но реално е много повече, защото определено е специален", коментира Шиф.