Нападателят на аржентинския тим Годой Крус и бивш съотборник на двама българи Сантяго "Моро" Гарсия е намерен мъртъв в жилището си в град Мендоса, след като в продължение на няколко дни никой не се е свързал с него, съобщи TyC Sports.

30-годишният уругвайски футболист се е борил с депресия в последните месеци и според полицията в крайна сметка е сложил край на живота си, но подробности за това как е настъпила смъртта не се разкриват.

Моро беше сред любимците на феновете в родината си, въпреки че е играл само за националния тим до 20 години и така и не стигна до мъжкия отбор на "урусите". Нападателят има две шампионски титли с Насионал (Монтевидео) в Уругвай.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Огромна скръб за смъртта на един от най-обичаните играчи и фенове в най-новата история на Насионал. Всички ние плачем за" El Morro ", написаха от уругвайския клуб, с чийто екип футболистът е вкарал 34 гола.

В чужбина футболистът е играл в Бразилия за Атлетико Паранензе и в Турция за Касъмпаша, където през сезон 2012/13 е съотборник с двама българи - Николай Димитров-Хичо и Георги Сърмов.

В последно време нападателят не е бил сред титулярите в тима, но въпреки това е пренебрегнал оферти от други клубове като Велес Сарсфийлд, Естудиантес и Химнасия (Ла Плата), оставайки верен на Годой Крус, с чийто екип има 49 гола и 14 асистенции за 115 участия от 2016 година.