Пандемията от коронавирус взе поредната си известна жертва. Светът на спорта потъна в скръб след новината за смъртта на 24-годишния известен кануист Борислав Бизу.

Украинската спортна звезда преди две седмици проявил симптоми на COVID-19 и бил настанен в болница. Там обаче развил сепсис, с който тялото му не успяло да се пребори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Борислав Бизу е трикратен европейски шампион за младежи. Той е многократен първенец на Украйна. Участвал е успешно на световни първенства, където обаче не успява да стигне до отличията.

Кануистът беше известен като един от малцината спортисти, които живеят с тежкото заболяване лупус, с което е диагностициран през 2016 г. Болестта се характеризира с хронична умора, постоянна температура, както и болки в мускулите и ставите. При това заболяване собствената имунна система на човек започва да атакува различни органи като кожата, ставите, бъбреците, сърцето и кръвоносните съдове.

След откриването на лупуса, Борислав Бизу спорадично се появява и участва на състезания. Той насочва усилията си към треньорската дейност.