Истинска трагедия разтърси Италия, след като 20-годишният футболист от етиопски произход Сеид Визин се самоуби заради прояви на расизъм.

Младокът беше намерен мъртъв в апартамента си, а близки отричат да е имал здравословни или други проблеми, които да го накарат да сложи край на живота си.

На погребението на бившия играч на Милан близки на осиновения от италианско семейство спортист прочетоха негово писмо до част от приятелите и психотерапевта му, че в последните години любовта, която е изпитвал като дете, е била заменена от остри прояви на расизъм.

"С времето нещо в мен се промени. Започнах да се срамувам от цвета на кожата си. Вече не се чувствах италианец, а по-скоро като емигрант, който не е в собствената си страна. Където и да отивах, усещах погледите на хората, изпълнени с отвращение и страх", гласи част от текста.

Визин беше сред добрите приятели на една от младите звезди в италианския футбол - Джанлуиджи Донарумма, който реагира с емоционален пост и написа, че никога няма да забрави "невероятната му усмивка и радостта от живота, която е изпивал".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)