15-годишно момиче беше намерено обесено в дома си. Трагедията се е случила в сръбската столица Белград, където младата Милица Мъркела е била част от школата на баскетболния Партизан.

Президентът на женския клуб на „черно-белите“ Бояна Янкович обяви, че е шокирана от новината и до нея не са достигали информации за проблеми на младата баскетболистка. Тя потвърди, че въпреки младата си възраст Мъркела вече е била част от първия тим на Партизан, тъй като е считана за един от най-големите баскетболни таланти в Европа.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Известният в Сърбия спортен психолог Йелица Дабович обаче обяви на профила си във „Фейсбук“, че Милица Мъркела преди месец ѝ се е оплакала в „Инстаграм“, че е жертва на насилие и не вижда смисъл да продължава живота си.

„Казах ѝ, че всеки проблем има решение и поисках да ми обясни изцяло какво се е случило. Тя обаче не ми отговори, скоро след това спря да ми пише и впоследствие си изтри профила в социалната мрежа. Явно е решила да последва собственото си решение на проблема“, написа Дабович, която е бивша баскетболистка и сестра на звездите на сръбския баскетбол Милица и Ана Дабович.