ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Тази трагедия разтърси цяла Замбия. В африканската република футболните фенове скърбят за националния герой Филемон Мулала. 60-годишният бивш футболист бе намерен мъртъв в градината на къщата си, нахапан от кучетата си.

Мулала се превърна в безсмъртен, когато отбеляза два гола срещу Кения през 1984 година на полуфиналите за КЕКАФА Къп, осигурявайки на тима място на финала, където Замбия побеждава Малави и печели турнира за първи път.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Сега Мулала почина трагично, след като беше нахапан от кучетата си и умря от нараняванията. Тежкият инцидент с легендата стана миналата събота в къщата му в Лихтенберг (Южна Африка). Мулала се премести в тази страна по време на активната си състезателна кариера и остана да живее там и след това.

Легендата е намерен мъртъв от жена си в градината. Според полицейския доклад по време на нападението тя е работила от другата страна на къщата, но изведнъж електричеството спряло и чула кучешки лай.

„Тя не си направила труда да провери какво се случва, тъй като домът ѝ е на оживена улица и кучетата често лаят по пешеходци и минаващи превозни средства. След като електричеството било възстановено, тя влязла в къщата и потърсила съпруга си, но не го намерила. Докато жената продължавала да търси, тя видяла съпруга си да лежи неподвижно навън в градината. След това тя излязла и установила, че съпругът ѝ е бил ухапан от техните кучета“, споделя полицейският говорител Сам Целаняне.

Мулала беше част от прочутото поколение "Чиполополо" през 80-те години. След независимостта на Замбия през 1964 година това са хората, които за първи път успяват да постигнат успех за суверенната държава с националния отбор. Той записва успехи и на национално ниво с Мафулира Уондърърс.

„Краят е толкова трагичен. Мнозина, които го видяха, особено феновете на Муфулира Уондърърс, изразиха своята тъга. Мнозина го помнят от времето, прекарано с националния отбор, спечелвайки първата голяма титла на Замбия след независимостта", заяви говорителят на Замбийската футболна федерация Сидни Мунгала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК