Популярният шампион по културизъм Джордж Питърсън, известен като Да Бул, почина внезапно на 37-годишна възраст. Само след седмица той е трябвало да участва в най-известното състезание по бодибилдинг „Мистър Олимпия“.

Питърсън е бил вече е бил в Орландо (щат Флорида), за да се подготвя за надпреварата, когато е открит мъртъв в хотелската си стая. Все още се уточнява точната причина за смъртта му.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Треньорът на Да Бул – Джъстин Милър, обяви, че предишната вечер Джордж Питърсън е демонстрирал отлично настроение и е нямал търпение за започване на състезанието, където беше считан за един от фаворитите.

На следващия ден културистът не е отговарял на съобщенията и телефонните обаждания. Затова Милър потърсил своя приятел в хотелската стая, където го открили да лежи на земята с лице към пода.

Треньорът се обадил на спешната помощ, където го посъветвали да прави сърдечен масаж на Питърсън до пристигането на екипа. Това обаче се оказало напразно, тъй като спортистът бил мъртъв от няколко часа.

Джордж Питърсън беше сред най-постоянните участници в състезанията на културизъм, включително 4 пъти на „Мистър Олимпия“. В много от тях се нарежда сред победителите, а през 2019 г. печели титлата в популярната надпревара „Арнолд Класик“, организирана от Арнолд Шварценегер.