Една от най-големите звезди в екстремните спортове Венсан Рефет почина по време на тренировка в Дубай. Известният с прякора си Летящия французин подготвял нов грандиозен номер във въздуха, но се случил фаталният инцидент.

Нито приближение до Рефет, нито местните власти предоставят подробности за смъртта му, а точната причина остава неясна.

Французинът беше известен по целия свят със своите скокове от върховете в Алпите, както и от норвежките фиорди. Летящия скачаше от различни популярни сгради, включително 822-метровия небостъргач в Дубай "Бурж Халифа".

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Летенето е свобода, но тя бързо свършва, защото винаги се приземяваш. С този костюм е различно, можеш да летиш като птица, гравитацията не е фактор. Все пак винаги има риск. При всеки скок ясно си даваме сметка, че може да ни е последен", споделя французинът в едно от последните си интервюта.

Може би най-атрактивното изпълнение на французина е от 2017 година, когато с негов колега скочиха от връх в Алпите, приземявайки се на борда на летящ самолет. Две години по-рано Рефет и швейцарецът Ив Роси летяха до двуетажен самолет на Emirates Airbus A380 над територията на Дубай.