ММА боецът Емилиано Сорди е новият герой на Аржентина. Той победи петима съперници, за да вземе титлата в полутежка категория и бонус от 1 милион долара в края на миналата година.

Вместо да купонясва с парите на някоя яхта, да си купи скъпа кола или къща, той предпочете да помогне на бедните и гладните в родината си, дарявайки цялата си награда. Сорди осигури храна на няколко хиляди души в родния си Рио Куарто, където по думите му бедността е огромна.

"Пандемията не подмина и родния ми град и реших да им помогна. Получихме разрешение от общината и осигурихме храна за няколко месеца за всички. За това похарчих парите. Не съм взел един долар за себе си, но не съжалявам. Благодаря на всички, който готвеха през нощта и на тези, които раздаваха храната, за да можем да помогнем на тези, които имат нужда.

Имаше деца, които не бяха яли от дни и признаха, че майка им пие само чай, за да може да има по нещо за тях. Тъжното е, че на много места в Аржентина има такива места, но това само увеличава желанието ми да помогна на колкото може повече хора", заяви боецът.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)