Треньорът по джудо в Спортен клуб “Кодокан“ в Пазарджик Иван Вакарелски отново е на първа линия. Той се върна като доброволец в Областната болница и вече работи като болногледач в Първо вътрешно отделение, което е едно от Ковид отделенията на лечебното заведение.

30-годишният Иван Вакарелски от град Белово беше първият доброволец, който в началото на месец май влезе в Ковид- сектора на Инфекциозно отделение, за да работи като санитар. Той работеше и живееше там в продължение на 47 дни.

„Разбрах, че болницата има нужда от помощ и затова отново съм тук. Вече изкарах едно нощно и едно дневно дежурство. Ситуацията в отделението е много тежка, много по-тежка от тази, която видях през пролетта в Инфекциозно отделение. Положението с болните е много по-сериозно, отколкото беше“, споделя доброволецът.

Иван признава, че този път е доста притеснен, че може да се зарази и той. “Страхът обаче ме кара да бъда предпазлив. Ще се пазя“, допълва смелият мъж.

Той съветва хората да се пазят и да спазват противоепидемичните мерки, за да не им се налага да стигат до болницата. А той остава в отделението, за да помага.

Благодарим за тази всеотдайност! Имаме нужда от повече хора като Иван Вакарелски!, написаха от лечебното заведение.