Анкетата „Спортист на годината“, която ежегодно коронясва най-добрия роден спортист след анкета до журналистите, няма да се проведе до края на 2020 г., съобщава „Мач Телеграф“.

По традиция анкетата се отваряше за гласуване в началото на всеки декември, а малко преди Коледа беше церемонията. Доскоро правата за организирането се държаха от „Нове Холдинг, но според информация на спортния ежедневник те отново са върнати при акционерите на „Народен спорт“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Имаше информации, че се изчаква да мине мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа и след това ще започне гласуването, но това така и не се случи.

Покани за гласуването в анкетата за „Треньор на годината“, организирана от в. „Труд“, също не са разпространени. Според „Мач Телеграф“, повече яснота ще има през януари.

Голяма е вероятността въобще да не се организират анкетите за Спортист и Треньор №1 на България за 2020 г. Причината е ясна – неравнопоставеността на различните спортисти заради проблемите в календара, породени от пандемията от коронавирус. Някои успяха да участват в престижни състезания, но други въобще не се изявиха през годината.

В края на януари Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще организират своя празник - „Нощта на шампионите“, където ще раздадат традиционните си награди, сред които и най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“. Това може да се окаже и единствената церемония, на която ще бъдат наградени наши спортисти, отличили се с изявите си през 2020 г.