ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Турската полиция е малтретирала и арестувала фен на Ботев (Пловдив) в Истанбул. Близо 200 привърженици на "канарчетата" подкрепиха приятелите си от Интер на финала в Шампионската лига, в който Манчестър Сити спечели с 1:0. 

Голяма част от бултрасите успяха да гледат на живо мача на олимпийския стадион "Кемал Ататюрк", като получиха безценните билети на същата цена като най-заклетите тифози на италианците.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Друг интересен факт бе, че от близо 100 000 души, пътували за финала в Истанбул, бе арестуван само един, който за съжаление бе привърженикът на Ботев (Пд) с инициали Г.Б. (32 г.), съобщи Plovdiv24. Обвиненията към него бяха за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на удар в носа на полицай, по време на опит да влезе на стадиона заедно с други бултраси, които не са успели да се сдобият с ценните хартийки.

Благодарение на адекватната реакция на консула на България в Истанбул Ангел Ташков, момчето бе оправдано и освободено. 

Консулът беше в прокуратурата в района Кючукчекмедже в неделния ден от рано сутринта и бе осигурил най-доверения адвокат и преводач, които консулството използва. Около 17 часа Г.Б. бе освободен и тръгна обратно към България.

Българинът се оплака от физическа саморазправа от страна на турските полицаи, след ареста. Като в продължение на почти 24 часа е бил удрян няколко пъти и събарян на земята. Не му е давана дори вода, а през цялото време е бил принуден да стои на стол.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!