Фенклубът на Локомотив (Пловдив) с прискърбие съобщи, че е починал Йордан Детев - университетски преподавател, режисьор, писател, композитор, публицист, общественик. 

"Той беше личност с огромна ерудиция и обаяние. Размахът на неговата деятелност включваше разработки на оригинални софтуерни системи, организиране на филмови фестивали, благотворителни и обществено полезни инициативи", написаха привържениците на "смърфовете". 

През последните 10 години Йордан Детев бе партньор, съмишленик и приятел на фенклуб Локомотив (Пловдив). "Той беше вдъхновител и идеен стожер на инициативите „Основателите на Европа“ и „Памет за първите заселници“. Целта им бе да създадат археологически възстановки на безценното за историята на Пловдив праисторическо селище, намиращо се в района на ст. „Локомотив“ - подробно проучено и описано от бащата на Йордан Детев, големия български археолог проф. Петър Детев. Йордан Детев бе човекът, който „подари“ на нашата общност девиза на бесите: „Неподвластни никому, никога!“. За локомотивци бе чест да общуваме и споделяме каузи с личност от такъв мащаб и значимост. Нека е светла паметта за него! Бог да го прости!", добавиха с тъга запалянковците на Локомотив.

Поклон! Мир на душата му!

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството на Йордан Детев.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)