Поредна тъжна новина за българския спорт. От този свят завинаги на 67-годишна възраст си отиде Иван Иванов - Старшината. Във футболните и борческите среди го знаеха и като Доктора. 

Бате Ваньо почина след мъчителна борба с коронавируса. За кончината му съобщиха негови близки пред “Витоша нюз”.

Роден е през 1954 г. В продължение на дълги години той работеше в школата по борба на Левски-Спартак, както и в националните гарнитури. В кариерата си е помогнал на десетки елитни борци, носители на световни, европейски и олимпийски медали…

Winbet - победата е емоция! (18+)

През последното десетилетие Иванов беше близо до футбола. Футболният доктор и Старшината – така го знаеха всички. Помагаше на отбори от аматьорските групи – Локомотив БДЖ, Обеля сити, Банкя, Надежда (Доброславци), Вихър (Требич) и др.

Обичаше много спорта и му беше верен. Въпреки напредналата възраст, не пропускаше да се пусне на традиционното неделно мачле в родното “Орландовци”. В петък пък риташе с приятели в кв. Требич.

"Много ми е мъчно. Вчера за последно се видяхме. Носих му супа…", разказа помощник-треньорът в Локомотив (Сф) и старши на Обеля сити Юли Петков, който до последно беше близо до Ванката и му помагаше.

"Замина си един невероятен човек и приятел. Каквото и да кажа, ще е малко. Иван беше човек с голямо сърце. Такива вече няма. Спасил е стотици човешки животи – на футболния терен и тепиха. Ползваше се с уважение от всички. Бог да го прости… Ще ми липсва. Пак повтарям – такива като него вече няма…", добави тъгуващият Петков.

Мир на душата му! 

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.