Как се преживяват две войни, мъката по Шахтьор, предателството на Тимосчук и още в интервюто на Денис Соколовски пред нашата медия 

„Братска война, която е лудост“, така украинската футболна легенда Денис Соколовски определи случващото се между неговата родина и Русия. Той е син на членът на залата на славата на украинския футбол – Михайло Соколовски, който е най-успелият играч на Шахтьор Донецк във времената на СССР и има над 400 мача за отбора.

Сега Денис се е скрил в Дубай, от където разговаря с Борислав Орлинов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Спомням си времената на Съветския съюз, в моето семейство всичко си беше наред. Нямаше лоши неща. Тогава не е имало област, където някой човек да се е притеснявал, че ще загуби работата си. Всички имаха сходни доходи. Винаги съм подкрепял Съветския съюз“, разказа Соколовски.

Той коментира военните действия в Донбас, започнали преди почти 10 години.

  ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА  

„Аз работех като треньор в Шахтьор три години и тогава започна конфликтът. Трябваше да спася живота си, всичко беше разрушено. Бяхме шокирани от нашите руски братя. В Донецк имаше три топ отбора – Шахтьор, Олимпик, Металург,  всяка седмица идваха Реал Мадрид, Милан и други грандове. Хората изкарваха по 20,000 долара средна заплата, а сега на това място хората изкарват по 100-200 долара на месец“.

„Най-добрата развръзка ще е да изградим нова държава и да спечелим войната“. „Няма какво да кажа за Тимосчук, ние сме различни. Той все пак е роден в западната част на Украйна, а там са големи националисти“.

Вижте целия разговор: