Украинската гимнастичка Влада Николченко се изказа яростно по повод нахлуването на руски военни в родината й. За разлика от много други, тя не упрекна само президента на Русия за войната, но и всички руснаци, наричайки ги "страхливци".

Николченко изригна и заплаши всички руснаци, че един ден ще си платят за всяка смърт на украински гражданин, както и за това, че са принудили сънародниците й да се крият по бомбоубежища.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Представяла съм страната си на световната сцена, знам какво е да бъдеш предан на своята родина и такава ще бъда до края. Но едно не мога да разбера...Как руските спортисти мълчат за това, почти никой не казва и дума.

Всички Вие спите в топлите си, уютни домове, занимавате се с обичайните си неща, докато цяла Украйна стои в бомбоубежищата и мазетата!

Казвате, че спортът е извън политиката?

По някаква причина шоубизнесът има своя гледна точка, но не ви е позволено да я формулирате?

Вие проявихте максимално неуважение и се отнесохте нетолерантно към нас, а ние бяхме за честна битка, не е ли такова първото правило на големия спорт?

И там, на килима, на световната сцена, ние също бяхме заедно, но сега вие взехте решение да мълчите като истински страхливци, които нямат свое мнение!

Не вие, хората, започнахте тази война, но Вие ще отговаряте за нея, ще отговаряте за всяка смърт на украинци и украинки. Както вашият президент, така и всички вие!!!", написа красавицата в Instagram.