Футболистите от националния отбор на Украйна ще играят с българското знаме на екипите си в контролите преди баража за Мондиал 2022, пише "Мач Телеграф".

Нашият флаг ще бъде редом до тези на останалите държави, които оказват подкрепа във войната. Всички заедно очертават границите на страната. Родният трибагреник е поместен в най-горната част, отляво е знамето на Босна и Херцеговина, а отляво – на Хърватия. „Това е нашата благодарност към чуждестранните партньори за помощта, която ни оказват срещу руските окупатори“, написаха от Украинската футболна асоциация.

С този екип футболните хора в страната се включват в инициативата на президента Володимир Зеленски. Платформата U24 беше създадена с цел набиране на средства. На екипите стои надписът „Обединени за Украйна“, а в номерата на гърба са изписани имената на украински градове и села. „В тях живеят истински герои – от възрастни хора до малки деца“, уточниха от централата. След изиграването на контролите всяко едно от тези селища ще получи по един екип, който да изложи в музея. Останалите екипи от ограниченото количество ще бъдат разиграни на търг и парите ще бъдат преведени в платформата U24.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Националите на Украйна ще изиграят три контроли. Тази вечер е първата срещу Борусия (М), следват мачове с Емполи на 17 май и Риека ден по-късно.

Шефовете се опитват да уредят спаринг и за последната седмица от месеца. На 1 юни украинците се изправят срещу Шотландия в бараж за световното първенство. Четири дни по-късно победителят ще играе срещу Уелс за място в Катар.