Бившата звезда от ММА Джина Карано, която стана изключително популярна по света с участието си в сериала „Мандалорецът“, беше уволнена от продуцентите на сагата „Междузвездни войни“ заради антисемитизъм в коментар с обидно съдържание към еврейския народ.

38-годишната Карано, която и преди е правила впечатление с публикации в „Инстаграм“, който са били антилиберални и против мерките срещу COVID-19, този път предизвика гнева на милиони последователи на юдаизма и на наследниците на жертвите от холокоста през Втората световна война.

Публикацията и в социалните мрежи предизвика вълна от призиви за уволнението ѝ от „Междузвездни войни“ и такова решение в крайна сметка беше взето от ръководството на „Лукасфилм“.

Джина Карано изигра ролята на Кара Дюн в двата сезона на „Мандалорецът“, но преди това имаше натрупана сериозна известност в бойните среди заради представянето си в ММА. Тя имаше баланс от 7 победи в седем мача, преди да загуби от Крис Сайборг през 2009 г.

След това прекрати кариерата си бойните спортове и се премести в киното. Дебютът и е в „Кръв и кости“, а след това участва в известни продукции като „Бързи и яростни 6“, „Дедпул“, „Кикбоксьорът: Отмъщение“ и др.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)