Руският хокеист Иван Биткин е загинал след падане от 25-ия етаж на блок в Москва. Трагичният инцидент е станал тази нощ, съобщиха в родината на състезателя на Звезда (Москва). 

Според информацията, Биткин е полетял от прозореца и е паднал върху козирката на входа. 

Хокеистът е имал сериозни финансови проблеми. От близо половин година младият спортист непрекъснато взимал пари назаем. 

По думите на запознат, той е попаднал в „лоша компания" и е започнал да мами приятелите си.

„Взимаше много пари назаем и след това не ги връщаше. Измисляше си истории – или майка му ще е в болница, или че е станала катастрофа. Обещаваше да върне парите на заплата. От много хора съм чувал тази история”, споделя негов познат. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Заедно с гаджето си 24-годишният Биткин отишъл на гости на приятел. Компанията се почерпила с алкохол. По непотвърдена информация, в един момент Иван започнал да се държи агресивно. Приятелите му не успели да го укротят и той скочил от прозореца. 

Шокирани минувачи са подали сигнала за инцидента в полицията. Един от тях е видял младежа на козирката на входната врата.

Пристигналите на място медици са констатирали смъртта му. 

В последните години 24-годишният защитник игра за Звезда (Москва). Преди това е носил екипите на Торос (Нефтекамск) и китайския Ценг Тоу.

През миналия сезон на Висшата хокейна лига (второто по сила първенство по хокей в Русия) Иван Биткин е участвал в 12 мача на Звезда, а в тях се е отличил с две асистенции.