Поредната шокираща новина разтърси световния спорт. Японският сумо борец Хибикирю почина, след като един месец води битка за живота си в болница.

28-годишният спортист беше поставен под лекарски грижи, след като получи тежки фрактури на шийните прешлени по време на сумо турнир. При схватка със съперник Хибикирю беше проснат на земята, но при падането лошо удари главата си и получи животозастрашаващите травми.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Свидетели на инцидента станаха присъстващите в залата и телевизионните зрители.

На арената не е имало лекарски екипи и организаторите са изчакали пристигането на линейката на спешна помощ, за да му се окаже помощ. Никой от присъстващите не е помогнал на Хибикирю до идването на медиците.

През това време единствените признаци за живот от сумиста са лекото повдигане на тялото му при дишане. По традиция в сумото се изчаква борецът сам да се изправи на крака след падане на дохиото.

Инцидентът с Хибикирю, чието истинско име е Мицуки Имано, е поредният случай, който поставя под съмнение правилата на най-традиционния японски спорт.

В дните след инцидента от 26 март, Японската сумо федерация обяви, че тялото на Хибикирю е парализирано. Сега беше съобщено, че той е починал, след като дробовете му са отказали да работят, въпреки че общото му състояние се е подобрявало.