Истински ужас преживяха в небето играчите на баскетболния Юта Джаз от НБА. Самолетът, с който пътуваха за мач срещу Мемфис Гризлис, кацна принудително само секунди след излитането си. Причината за това е удар във въздуха, който води до спиране на работата на единия двигател.

„Самолетът започна да се издига, когато удари ято птици. Левият двигател спира да работа и главният пилот на полета незабавно иска разрешение за принудително кацане на международното летище в Солт Лейк Сити“, обявиха от авиокомпания „Делта“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Полетът е продължил само броени секунди. За щастие никой от пътниците не е пострадал от удара, въпреки че всички са били в шок след преживяния инцидент във въздуха. В момента от авиокомпанията се опитват да уредят друг самолет, който да откара Юта Джаз за предстоящия им тази вечер мач в Мемфис.

Ударите на самолети с птици във въздуха са много опасни. През 2009 г. след подобен сблъсък се наложи аероплан на авиокомпания „U.S. Airways“ да кацне принудително във водите на река Хъдзън в Ню Йорк.