ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ужасна трагедия разтърси една от големите звезди на световния тенис и настояща шампионка от Australian Open Арина Сабаленка. Нейното гадже – бившият беларуски хокеист Константин Колцов, почина на 42-годишна възраст в Маями. Във Флорида той трябваше да подкрепя своята любима на започващия днес турнир от сериите WTA 1000.

Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев (Уфа), където той играе в периода 2007-12 г. и става двукратен шампион. От 2022 г. насам беше помощник-треньор на отбора. 

„С голямо прискърбие съобщаваме, че почина треньорът в нашия отбор Константин Колцов. Той беше силен и жизнерадостен човек, който беше уважаван от колегите си, играчите и феновете. Константин Евгениевич е записан завинаги в историята на Салават Юлаев, който става двукратен шампион. Нашият клуб изказва своите съболезнования на роднините и близките на Константин Колцов. Светла му памет“, написаха от руския хокеен клуб в официалното си съобщение.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Все още няма информация относно причината за смъртта на бившия спортист. Това е вторият важен мъж в живота на Арина Сабаленка, който умира млад. През 2019 г., само на 43-годишна възраст си отиде баща ѝ Сергей - също бивш хокеист.

Колцов и двукратната шампионка от Australian Open бяха заедно от 2021 г. Двамата не се появяваха често на светски събития и повечето им снимки заедно бяха споделени на профила на тенисистката в „Инстаграм“. Те са правени по време на различни ваканции и покрай турнири от веригата на WTA.

Преди да започне връзката си с 25-годишната в момента Сабаленка,  Константин Колцов беше женен, но се разведе през 2020 г. От брака с бившата си съпруга Юлия той има три деца.

Беларусинът е носил екипите на няколко клуба в родината си и в Русия, но върхът на кариерата му са трите години като играч на Питсбърг Пингуинс в НХЛ. Като треньор е работил начело на Брест и Динамо (Молодечно), а освен това е бил помощник-треньор на Динамо (Минск), Спартак (Москва) и Салават Юлаев (Уфа).

Само ден преди смъртта си Колцов обяви, че няма да продължава договора си със Салават Юлаев. Неговите ангажименти с клуба приключиха след отпадането на тима от Уфа от плейофите на Континенталната хокейна лига на 10 март от Трактор (Челябинск). Затова той замина за САЩ, за да подкрепя любимата си Арина.