Още един спортист е загинал по време на войната в Украйна. 25-годишният голмайстор на Чайка Александър Сухенко е загубил живота си, след като е бил отвлечен от руски войници заедно с родителите си. 

Телата им са открити в масов гроб, съобщи УНИАН, а информацията бързо започна да се разпространява в световните медии.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Майката на Александър Сухенко - Олга Сухенко, беше кмет на село Мотижин, а баща му Игор - президент на футболния клуб Колос.  

Намериха трупа на известен украински спортист СНИМКИ

На 23 март войници отвличат цялото семейство, както и още десетки жители на Мотижин, село в Киевска област. След освобождението на това село в гората до него е открит масов гроб с повече от 30 тела, сред които тези на нападателя на третодивизионния украински Чайка Александър Сухенко и родилите му. Твърди се, че заложниците са били изтезавани.

Цитиран е съветник в украинското вътрешно министерство, който потвърждава, че кметицата на село Мотижин, нейните съпруг и син са били убити. 

"Окупаторите са подозирали, че те са сътрудничели на украинските военни, че им съобщават локации за насочване на нашата артилерия",  обясни Антон Херашченко. Той допълни, че тримата са били измъчвани и избити. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: СПОРТЪТ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА