Собственици на фитнес зали в момента обсъждат варианта да използват парковете и изкуствените футболни терени, когато на тях няма заявени тренировки, за да отговорят на изискването, според което спортуването е възможно само на открито заради мерките с борба с коронавируса.

Това потвърдили пред "Телеграф" управители на зали и футболни игрища.

Екип на вестника проверил в петък в и събота как и къде са организирали тренировките след падането на част от ограниченията, свързани с коронавируса. На стадион "Раковски" вчера преди обед спортуваха около стотина души. Там е едно от предпочитаните места за фитнес инструкторите, защото всеки може да ползва съоръжението, без да плаща наем.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Освен това има лостове и писта за бягане. До самия стадион има 6-7 фитнеса, както и зали за кондинционни тренировки. "Треньорът, който работи в залата, взима постелки, ластици, пудовки и гири и тренировката става дори по-приятна, защото си на въздух", коментира собственик на зала, който предпочел да не бъде цитиран.

Около обед вчера имаше групови тренировки на стадиона от четири различни зали. По този начин ще се провеждат заниманията по зумба, табата, йога, аеробика и кондинционни тренировки, обяснили инструктори пред "Телеграф".

Тренировките ще са с предварителни записвания по телефона или в страниците на спортните обекти във Фейсбук. Очаква се групите да са по 10-15 души, за да може да се спази изискването за разстояние от 2 метра.

Други собственици пък са решили са използват пространствата пред и зад залите си, като определят доста по-сериозно ограничение на групите - 5 души. 

На изкуственото игрище за минифутбол до стадиона  вчера също имаше тренировки с деца. Тенис кортовете и кафенето в съседство също работеха на пълни обороти. През целия вчерашен ден скъпи коли спирали на паркинга да стадиона и хора с тенис екипировка се насочвали към кортовете.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!