Най-важният специалист по инфекциозни болести в Италия Джовани Реца рязко промени мнението си във връзка с въпроса кога ще бъде подновено местното футболно първенство. Вирусолог №1 на Апенините преди два дни говореше едно, но сега се преобърна на 180 градуса.

Онзи ден той беше категоричен, че краят на месец май е абсолютно нереалистична цел, но тази сутрин лекарят обяви, че вече подкрепя такъв план. Реца обаче изрично подчерта, че това може да се случи само при закрити врати.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Към този момент е немислимо да се възобнови Серия А, но това би могло да стане след месец при закрити врата и строги мерки", каза директорът на института за инфекциозни болести.

"Всяко отваряне крие известен риск. Ние трябва да направим всичко възможно да минимализираме този риск", добави вирусологът.

Плановете на федерацията са сезонът да се поднови с мачовете-реванш в турнира за Купата на Италия Ювентус - Милан и Наполи - Интер. Първите двубои завършиха съответно 1:1 и 1:0 за неаполитанците. На по-късен етап ще рестартират и шампионатите двубои.

До вчера в Италия в резултат на пандемията са починали близо 22 000 души. Новите заразени са 2667.