Млад спортист загина нелепо, след като скочи от мост във Франция. Трагичният инцидент се разиграл на брега на река Тарн в Монтобан, югозападна Франция.

31-годишният ръгбист Кели Меафуа незнайно защо скочил от моста, прибирайки се след празнуване на победа. Часове по-рано отборът му Монтобан надделява с 48:40 срещу бившия му клуб Нарбон в двубой от втора дивизия на френското първенство по ръгби.

Меафуа, който е родом от Самоа, е летял 22 метра след скока от моста и се удавил в реката. Пристигналият на място екип на Спешна помощ не успял да го спаси. 

През цялото време с Меафуа е бил съотборникът му Кристофер Ваотоа. Той пръв опитал да го спаси и е трябвало също да бъде откаран с линейка в болница заради хипотермия, измръзвайки от ледените води на река Тарн. 

"Всички сме потресени. Кели беше играч, който се харесваше на всички. Изпитваше радост от живота. Загубихме играч, приятел и брат", се казва в позицията на клуба на загиналия здравеняк.

Съотборниците и треньорите на Меафуа в Монтобан обясняват пред медиите във Франция, че не са забелязвали признаци на депресия у него, което да навежда на мисълта за евентуално самоубийство. 

В момента тече разследване на инцидента. Все още няма официална версия за трагедията, но не се изключва вероятността Кели Меафуа да е имал скрити психологически проблеми.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Снимки Profimedia.bg: