Двукратният олимпийски шампион по ски-бягане Петер Нортхуг може да се озове в затвора. Според информация на норвежкото издание „VG”, 34-годишният бивш скиор ще научи съдбата си след около две седмици.

Тогава ще излязат резултатите от кръвните му тестове за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на 13-кратния световен шампион не е приоритет, а се намира в листата на чакащите и затова толкова време ще отнеме проверката.

Както е известно, през миналата седмица Петер Нортхуг беше спрян за превишена скорост. Той караше със 168 км/ч в участък, където ограничението е 110 км/ч. Тогава му е взета проба, а при обиск в дома му са открити 10 грама кокаин.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Според норвежките закони, това не е углавно престъпление. За превишената скорост се полага само глоба. Ако обаче, се окаже, че Нортхуг е шофирал под влиянието на упойващи вещества, тогава го заплашва престой зад решетките.

Това не е първо прекрачване на закона за движение по пътищата на бившата звезда на ски-бягането. През 2014 г. Петер Нортхуг прекара 50 дни под домашен арест заради шофиране в пияно състояние.