Жената на алпиниста Боян Петров, който изчезна безследно преди две години в Хималаите - Радослава Ненова, вече повече от месец доброволства в Александровска болницa. Тя скочи смело, раздавайки се в битката с коронавируса, видя БЛИЦ. Докато изпълнява стриктно поставяните й задачи в Александровска, Ненова става свидетел на покъртителни случки в здравното заведение, където лекуват заболели от COVID-19.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тя разказва някои от тях в социалната мрежа, където публикува и множество снимки. На един от фотосите доброволецът показа как лекар държи ръката на своя пациентка, за да не се страхува и добавя следното: "Съвсем сама и уплашена в спешното отделение на Александровска болница... Ничий живот не е просто статистика. Никой не бива да бъде изоставян в най-тежките моменти. Никое добро не е напразно! Човек се разбира какъв е не във времето, а в ситуациите!".

Към една от последните си снимки от болницата Ненова пише: "Всяка жена мечтае да се види в бяло", казват всички... но имам усещането, че пак не съм разбрала правилно...".

"Вътрешната красота е много важна, когато изглеждаш така. Доброволстваме в Спешното и се убеждавам, че и този път красотата няма да спаси света", написа жената на Боян Петров към друг кадър от Александровска. 

Последователите й в мрежата се трогват от историите, които разказва, и не спират да й свалят шапка за благородното дело. 

"Страхотна си, респект кът това което правиш!", "Браво, уникална си!", са само част от коментарите към снимките на Ненова.

Припомняме, че преди часове в Александровска болница почина д-р Нели Пандова - Илиева, която е вторият български медик, загубил битката с COVID-19.