Жесток удар по звездата Кристиано Роналдо се опитва да нанесе Катрин Майорга, която твърди, че е изнасилена от него през 2009 година. Дамата е подала иска за общо 65 милиона евро. Исканията са разделени на три графи, като всяка е на стойност почти 22 милиона. 

Катрин настоява за 22 милиона за "минали болки и страдания", 22 милиона за "бъдещи болки и страдания" и 22 милиона за наказание.

Роналдо и въпросното момиче бяха заедно в клуб в Лас Вегас през 2009, от където има няколко снимки как танцуват и се забавляват на сепаре. По думите на Майорга след клуба двамата са отишли в хотелската стая на Кристиано, където той опитал да я изнасили.

В апартамента на Роналдо имало гледка над нощен Лас Вегас, както и джакузи, от което да се насладят на пейзажа. Катрин отказала да влезе, за да не си съсипе роклята, а Кристиано предложил тя да отиде в спалнята и да се преоблече. Докато била гола в стаята португалецът влязъл. Той я целунал, на което тя отговорила със същото, но обяснила, че не иска да прави секс с него. Това обаче не спряло Роналдо.

През 2010 година Катрин и Роналдо се разбраха извънсъдебно за близо 500 000 евро, която тя да получи и да спре всякакви изказвания и дела срещу португалската звезда на Ювентус. След няколко години обаче тя реши, че има "психически проблеми" следствие на случилото се и започна дело срещу Роналдо.

Майорга и адвокатите ѝ обявиха, че имат над 60 души, които са готови да свидетелстват.