Неизвестни лица с черен луксозен джип марка "Lexus" простреляха в главата известния гръцки боксьор Тасос Бердезис. Екзекуцията е станала на 31 май в Атина на улица "Андреа Папандреу" 22, пред боксов клуб.

Жертвата е с криминално досие за изнудване, пише "Труд". Укривал се е в България, бил е арестуван и излежал присъда в затвора.

Предварителното разследване се извършва от Дирекцията за сигурност в Атика. Според първи версии става дума за разчистване на сметки.

Бердезис бил прострелян поне 10 пъти, съобщи гръцката полиция, цитирана от "Kathimerini". Спортистът е стоял на предната пътническа седалка на кола, когато бил нападнат. До идването на линейка Бердезис вече бил мъртъв. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Полицията все още издирва убийците му. Предполага се, че бившият боксьор е станал жертва на гангстерска война. След оттеглянето си от ринга Тасос Бердезис работел като охрана на популярни нощни заведения в Гърция.

39-годишният спортист е много популярен на ринга. Играл е с цветовете на Олимпиакос и Панатинайкос. Въпреки че започва карате на 12-годишна възраст, боксът го спечелва през 1993 г. Има множество спечелени турнири зад гърба си. Класира се за Олимпиадата в Пекин през 2008 г., но поради съдебните битки не участва в игрите. През 2016 г. се присъединява към Професионалната боксова асоциация.