Една от най-красивите тенисистки от началото на XXI век разтърси света с разказ за преживян ужас, след който животът ѝ се е превърнал в кошмар. Анна Чакветадзе, която е двукратна шампионка от Фед Къп и достигна до №5 в света, призна, че нейният живот и този на близките ѝ е бил под сериозна заплаха.

„При завръщането в Москва след участие в един турнир, всички от семейството ми си легнахме уморени. Към 3:00 часа през нощта се събудих и видях петима мъже да обикалят дома ми. Носеха маски и тъмни дрехи. От другата стая чух писък. Знаех, че това е баща ми и се уплаших“, разказа 33-годишната рускиня.

„Имах чувството, че всеки момент ще умрем. Тези мъже бяха въоръжени и с нож заплашиха баща ми. Опитах да избягам, но ме хванаха. Вързаха ме много здраво и няколко дни след това ме боляха ръцете. Принудиха родителите ми да отворят сейфа и взеха цялото му съдържание“, допълва Чакветадзе.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Баща ми завърши нощта в хирургията, тъй като му счупиха рамото. Мисля, че обирът е планиран няколко дни. Набелязали са ме вероятно, след като в медиите са обявили, че на турнир в Белгия съм получила скъп часовник от марката „Ролекс“. На тръгване ми отправиха предупреждение: Продължавай да играеш и печелиш! Ние пак ще се върнем!“

„След това всеки ден беше един кошмар, тъй като постоянно си мислех за този грабеж. Не успях да покрия очакванията на всички за силно представяне през 2008 г. Мислех, че тази агония никога няма да престане. Изгубих игрови ритъм, губих точки, но и това постави началото на края на кариерата ми в тениса“, признава блондинката.

Ужасяващият инцидент е станал на 18 декември 2007 г. Разследването е показало, че крадците са задигнали пари и ценности на обща стойност 306 000 долара. Три месеца по-късно са арестувани седем заподозрени за обира.