Бившата китайска тенисистка Шуай Пън е изчезнала безследно, съобщава "Дейли Мейл".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Това се случва само дни след като тя разкри, че е била изнасилена преди години от тогавашния вицепремиер на страната Джан Гаоли.

Ужасяващи подробности след секс скандала, разтърсил целия свят

Наскоро Шуай публикува изявление в китайската социална мрежа Weibo, в което разказа как през 2018 г. Гаоли, който е бивш член на „Постоянната комисия на Политбюро“, я е принудил да има интимни взаимоотношения с него, а след това двамата са започнали връзка по взаимно съгласие.

Проверка на изданието показва, че профилът на 35-годишната Шуай в Weibo все още е активен, но изявлението ѝ е свалено, а коментарите под другите ѝ постове са деактивирани. Освен това в мрежата са забранени всякакви публикации, свързани с нея, дори в тях да не се споменава нищо за скандала с бившия вицепремиер. Съобщението, което се показва при опит за публикуване на нещо подобно, гласи, че „публикацията нарушава държавните закони и регулации“, без да се навлиза в конкретика.

Секс скандал! Полетяха сериозни обвинения към бивш вицепремиер

Говорителят на китайското външно министерство е отказал коментар по темата, заявявайки единствено „Не съм чул нищо за този случай, а и това не е дипломатически въпрос“. Жан Гаоли също не е коментирал случая.