Кризата в Италия е помогнала на Стефан ел Шаарави да стане водещ футболист в Милан. Това разкритие направи самият нападател в откровен разговор с пресата.

“Финансовите неуредици в Италия много ми помогнаха. Клубовете се принудиха да се разделят с част от големите си звезди. Така много млади играчи, в това число и аз получихме реален шанс за изява. Тази ситуация беше полезна за нас, защото отборите не можеха да пазаруват чужденци и се обърнаха към собствените си школи. Естествено всеки трябва да положи много усилия, за да се възползва от шанса си”, коментира 20 годишният италианец от египетски произход.

“Никога не съм си мечтал, че мога да съм водещ голмайстор на Серия А, но в момента това е реалност. Изключително щастлив съм от начина, по който се развива кариерата ми сега”, продължи 20-годишният нападател.

Играчът носещ прякора Малкия фараон коментира и бъдещето си в Милан.

”Привърженик съм на “росонерите” от дете и за мен е сбъдната мечта да водя атаката на тима. Обичам този отбор и не мисля да го напускам, но нищо не се знае. При изгодна оферта клуба може да реши да ме продаде. Така че остава да се надявам, че Милан ще има пари, за да ме задържи”, продължи Ел Шаарави.