Шесткратният европейски шампион по бокс във всички възрастови групи Даниел Асенов превзема ново поле на спорта. 27-годишният боец, известен като Тайсъна, поддържа форма с четвъртодивизионния Надежда (Доброславци) и дори е получил предложение да играе за лидера в „А“ Областна група на столицата, съобщи самият той пред БЛИЦ.

„Подготвям се в Доброславци с треньорите на отбора. За мен се получава добра бегова работа в подготовката ми за предстоящите мачове на ринга. Старши треньорът Стефан Костадинов, който е играл в елита за Славия, и неговият асистент Тихомир Денкински са отлични специалисти и много ми помагат“, заяви Асенов пред нашата агенция.

„Включвам се в тренировките на отбора, които са два или три пъти в седмицата. Атмосферата е отлична, а отборът е амбициран да спечели място в ELITBET Югозападната Трета лига. Треньорите дори искат да ме картотекират да играя. За момента изчаквам период, когато нямам близко състезание и едва тогава ще мога се включа в някой мач. За мен футболът не е новост. Играл съм като малък и с удоволствие ще опитам да помогна на отбора. Имам талант, че много спортове ми се отдават“, допълни боксьорът.