Треньорът на Етър Красимир Балъков бе доволен скед успеха с 2:0 срещу Локо (Пд) на "Лаута" в първи плейофен двубой за разпределение на местата между 7-о и 10-о място в Първа лига. Реваншът е на 10 май във Велико Търново. Бала коментира и поста национален селекционер.

"За първи път Етър побеждава Локомотив в Пловдив. Тимът беше мотивиран и концентриран още в началото, този епизод със засадата, стават грешки, и ние сме били ощетявани, играхме по-добре, заслужено си победихме. След като в тази ситуация и публиката реагира, много емоции имаше в мача, стана напрегнат мач, искаше ми се да играем 11 срещу 11, и така щяхме да ги победим, защото отборът игра добре. Имаме си един стил на игра, съобразяваме се като има два мача, не трябва да правим глупости, в края имаха ситуации, в Търново ни очаква здрава битка, както и да дойдат, ние ще излезем за победа", сподели Балъков след мача.

"Изпълкомът на БФС решава, следващият национален селекционер ще е различен от този, който е сега. С Хубчев се познаваме отлично, работили сме заедно. По тази тема няма какво да кажа и след мача с Ботев Враца, казах, че като му дойде времето, ще го коментирам. Концентриран съм върху работата си с Етър", добави наставникът на "виолетовите" от Велико Търново.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019