Децата на Етър, родени 2008 година, спечелиха безапелационно футболен турнир в Сопот с участието на шест отбора. Възпитаниците на треньора Цветан Райков спориха за отличията със съставите на Локомотив (Пловдив), който участва с два отбора, Металик (Сопот), Розова долина (Казанлък) и Левски (Карлово), като постигнаха убедителни победи и в петте си мача. Турнирът се игра по системата „всеки срещу всеки“ на терен за Футбол 7 с размери 50х35 метра.

Малките етърци, набор 2008 г., спечелиха убедително с 4:1 срещу Левски (Карлово), след което отвяха домакините от Сопот с 5:1. В мача им срещу първия отбор на Локомотив (Пловдив) съперникът бе с родени 2007 г., но също бе преодолян с 2:1. Вторият отбор на пловдивските локомотивци бе победен от „виолетовите“ с 10:2, а петата победа дойде срещу Розова долина с 2:0.

Така с пълен актив от 15 точки етърци стигнаха заслужено до първото място. Те получиха от организаторите купа и медали, такива бяха връчени и на всички участващи в надпреварата отбори. Треньорът Цветан Райков заяви, че няма да отличава отделни футболисти, но е доволен от представането на своите възпитаници.