Етър отстъпи с минималното 1:0 на корейския Ансан Грийнърс в последната си проверка в Анталия. Като титуляр за „виолетовите” игра и португалецът Педро Лагоа, а мачът бе гледан и от Красимир Балъков. „Болярите“ пропуснаха няколко положения, а получиха гол при една от редките възможности за съперника.

Етърци имаха няколко възможности преди почивката, като още в началото Мартинович пропусна гол, а в 14-ата минута Кацаров изведе пак Дино Мартинович, но той стреля в аут. Корейците изнесоха играта напред, но не застрашиха Хр. Иванов, а при една контра в 32-ата минута Здравко Илиев стреля, но вратарят изби. В края на полувремето пък Иван Стоянов проби и центрира отдясно, но Мартинович не успя да изпревари вратаря и да вкара.

В първата си сериозна атака Ансан обаче поведе – в 56-ата минута Ким Ванг се откъсна отдясно и с удар покрай Господинов направи 0:1. Малко след това съперникът имаше и втора възможност, но след центриране отдясно последва удар край вратата.

В 63-ата минута след чудесен далечен пас Иван Петков се размина с топката и с изравняване. Това можеше да направи и Стелиян Добрев с глава, но вратарят спаси удара му, а до края така и не падна изравнително попадение.

Етър: Хр. Иванов, Здр. Илиев, Дюлгеров, Станоев, Скерлев, Станев, Педро, Кацаров, Боджадж, Ив. Стоянов, Мартинович (Господинов, Т. Иванов, Петков, Купенов, Дост, Добрев).

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020