Завърналият се в елита Етър загуби с 1:2 от новака във Втора лига Черноморец (Балчик) в четвъртата си проверка от подготовката, играна на стадион „Ивайло”.

Стартовият състав на "виолетовите" бе с Акалски на вратата, Минков и Венци Василев в центъра на защитата, Минев и Александров бекове, Апостолов и Кямил вътрешни халфове, Стоянов, Станкев, Колев и Петков в атака. След почивката в игра за Етър влязоха и всички останали футболисти, с които Станислав Генчев разполага.

Мачът започна с превес на етърци и Иван Стоянов нацели гредата, а удари към вратата отправиха още Тодор Колев и Мартин Станкев. Постепенно темпото поспадна и играта се изравни. Гостите от Балчик, водени от Георги Иванов - Геша, имаха едно чисто положение, когато нападател се откъсна сам срещу вратата, но Кирил Акалски спаси.

Черноморец (Балчик) поведе в 50-ата минута, когато след центриране последва удар от движение за 0:1. Етърци изравниха само след седем минути. Иван Стоянов в 57-ата центрира от фаул и защитникът Венцислав Василев с глава прати топката в обратния ъгъл – 1:1. 

В 72-ата минута обаче след късо изпълнение на корнер от гостите последва центриране и удар с глава за 1:2. Малко след това Стефан Неделчев не успя да засече с глава топката, а до края нови голове не паднаха.

Следващата проверка на Етър е още утре, когато от 19:30 часа гостува в Стара Загора на Верея.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма