Етър спечели с 2:0 контролната си среща с лидера във Втора лига Царско село. Проверката се игра в столицата, където "виолетовите" са на лагер. За тима на Красимир Балъков точни бяха тараните Жилсон Варела и Иван Петков.

Варела откри резултата в 15-ата минута, след като получи центриране от фланга от Чавдар Ивайлов - 0:1. 

Двата отбора направиха здрав мач, в който възможности имаше и пред двете врати. Малко преди края отново Етър стигна до гол. След бърза контраатака в 80-ата минута Румен Руменов отдясно подаде на Иван Петков, който пое топката и стреля за крайното 0:2.

Дани Младенов се завърна в игра след контузията и бе на терена през първата част, докато Венци Василев пропусна мача. Не играха поради заболяване и Никола Колев и Кольо Станев, както и Аласана Мане, който замина за мач на Гамбия в квалификациите за Купата на Африканските нации. 

„Стана здрава проверка, добър тест в края на лагера ни в "Царско село". Доволни сме от показаното. Пускаме играчите в почивка до понеделник и от вторник започваме подготовка за предстоящия мач с Ботев (Пловдив)”, коментира главният мениджър Красимир Балъков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019