Отборът на Етър, съставен от доскорошните Болярки, с треньор Валентин Витанов, спечели първия си трофей – купата на първото място в турнира M&BM за девойки до 15 години. Осем тима от Северна България спориха за отличията във второто издание на футболния турнир на стадион “Ивайло”. Надпреварата бе организирана от Асоциацията на българските футболисти и Зоналния съвет на БФС, с подкрепата на Община Велико Търново.

Етър и Севлиево лейдис бяха двата тима, стигнали до финала за голямото отличие. В своята група етърки биха Боруна (Царева ливада) с 4:0 и Светкавица (Градежница) с 1:0, а севлиевки надделяха над Гунди (Плевен) с 3:1 след дузпи и Дунав (Русе) с 2:0.

Финалът премина под тотален превес на етърки. В герой на мача се превърна Габриела Христова, която наниза хеттрик за победата с 3:0. В 11-ата минута след корнер тя откри резултата с глава за 1:0, а в 14-ата минута отново след центриране от корнер Христова стреля, защитничка отби с крак, но тя с добавка удвои резултата. След почивката отново Габриела Христова завърши една атака с трети гол за класическата победа.

В мача за 3-4 място Дунав се наложи над Светкавица с 1:0, пети станаха Гунди (Плевен) след 5:0 над Боруна (Царева ливада), а в срещата за 7-8 място Янтра-2013 (Габрово) разби с 8:0 Чавдар (Троян).

Футболни топки, екипировка и флагчета получиха всички участващи отбори по време на награждаването, като призовете връчваха управителят на M&BM и основен спонсор на турнира Павел Петров, зам.-кметът и президент на Етър проф. Георги Камарашев, ген. скретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, зам.-управителят на M&BM Зоя Петрова и маркетинг-мениджърът Ани Радоева, управителят на „Спортни имоти” Петко Павлов и Трендафил Коцев от ЗС на БФС.

Голямата купа на победителките от Етър връчи проф. Георги Камарашев, а Георги Бойчев връчи купа за специален принос на спонсора Павел Петров. Той пък от своя страна изненада приятно всички, като извън официалните награди връчи парични премии от 400 лв. за момичетата от Етър, 300 лв. за вторите Севлиево лейдис и 200 лв. за третите Дунав. Специални парични премии получиха и треньорите на отборите.